Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Permacultuur

geen plaatje   Permacultuur wordt weleens de toekomst van het tuinieren genoemd, omdat je tuiniert in harmonie met de natuur, niet tegen de natuur in.
Ontdek er alles over in dit prachtige boek!
- Baseer je voor de aanleg van je duurzame tuin op natuurlijke ecosystemen.
- Benut het volledige potentieel van je tuin, terwijl je het werk voor jezelf lichter maakt.
- Verminder afval door te recyclen en te composteren en beperk je waterverbruik.
- Ontdek hoe je schadelijke diertjes, ziekten en onkruid kunt aanpakken zonder het ecosysteem van je tuin schade toe te brengen.
- Zie hoe je zelf allerlei dingen kunt realiseren dankzij de stap-voor-stapbeschrijvingen: een koude bak, verhoogde bedden, een voedselbos, een waterpoel…

Permacultuur, in de jaren zeventig geïntroduceerd, past nu in de huidige trend van duurzaamheid en een verantwoord beheer, hergebruik van afval en het tuinieren met de natuur in plaats van er tegen. Deze handleiding is geschreven door de Engelse auteur en tuinontwerper Andrew Mikolajski en in het Frans uitgegeven. Hierdoor is er een aantal fouten ingeslopen, zoals dat bij het in het wild te verzamelen planten daslook en zeekool genoemd worden die in Nederland beschermd zijn. Opvallend is dat als permacultuur geïntroduceerd, veel van de in dit boek gebruikte methoden al geruime tijd in de biologische teelt door professionals en amateurs gebruikt worden. Bob Flowerdew, de bekende Engelse moestuinschrijver propageerde deze methoden al jarenlang in zijn boeken. Niets nieuws dus, maar onder een andere naam. Geschikt voor mensen die op een milieuvriendelijke manier willen tuinieren. Bevat foto's en tekeningen in kleur. Met verklarende woordenlijst, register en websites..
Auteur: Andrew Mikolajski

Voorraad 1 ex

Prijs: 21,99